top of page
Yazarın fotoğrafıMelike Cingöz

BONDING UYGULAMASI

BONDING NEDİR?

Bonding uygulaması, özellikle aralıklı (diastemalı) dişlerde uygulanan estetik kompozit tedavisidir. Kompozit dolgular günümüzde en yaygın kullanılan estetik ve dayanıklı malzemelerdir. Çürüklü dişlerde de uygulanan dolgular, bondingte estetik amaçla kullanılmaktadır. Bu uygulama, kompozitin dişe tutunması için minimal, mikron düzeyde tercihe ve gerekliliğe bağlı olarak hekimin karar vereceği düzeyde yapılır, daha sonra çeşitli malzemelerle kompozitin dişe bağlanması sağlanır.


BONDING YAPTIRDIKTAN SONRA NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Bonding uygulamasından sonra 1-2 hafta ön dişlerle sert, kabuklu, fındık, fıstık, çekirdek yenmemesi, elma gibi meyvelerin ön dişlerle çiğnenmemesi önerilir. Daha sonra istenen yiyecekler tüketilebilir. Estetik dolgular ve dişler düzenli bir şekilde günde en az 2 kez olmak üzere fırçalanmalı ve 6 ayda bir diş hekimine kontrole ve diş taşı (tartar, plak) temizliği yaptırılmalıdır.


BONDING YAPTIRDIM, DOLGUM DÜŞTÜ/KIRILDI, NE YAPACAĞIM?

Ön dişlerde estetik kompozit dolgularda, yüzeyden kırılma/düşme/ açılma/ renklenme gibi durumlar başımıza sık gelen olgulardandır. Bu durumda dolgu dişin durumuna ve hekim kararına göre tamamen ya da bir kısmı kaldırılarak tekrar yapılır, dişte kron (porselen kaplama) uygulaması gibi bir aşındırma olmadığı için herhangi bir problem oluşturmadan tedavi tamamlanır.

Bonding, estetik ve minimal invaziv diş hekimliği prosedürlerine uygun şekilde yapıldığında tamamen güvenli bir uygulamadır.

0 görüntüleme0 yorum

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page