top of page
Yazarın fotoğrafıMelike Cingöz

DOĞRU DİŞ KLİNİĞİ NASIL SEÇİLİR?

Diş tedavileri, hem tüm vücut sağlığını etkilemesi yönüyle, hem de vücudumuzdaki en önemli ve görünür bölgelerden olması nedeniyle çok büyük önem taşımaktadır. Diş tedavileri, dişin kendini her zaman yenileme özelliği olmaması, tedavi olunmadığı takdirde şiddeti fazla ağrılara neden olması ve ağız kokusu, estetik gibi kişisel sebeplerle ertelenmemesi gereken tedavilerdir. Ağız ve diş sağlığı için doğru diş hekimi ve klinik seçimi çok önemlidir.


DİŞ HEKİMİ VE DİŞ KLİNİĞİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

-Öncelikle bir diş kliniği, her zaman hijyenik olmaşı ve gereken bölgelerde sterilliği sağlamalıdır. Bu, diş hekimi seçimimiz için en önemli faktörlerdendir.

-Diş hekimi tecrübesi de hekim seçiminde önemli faktörlerdendir. Tecrübe, sadece yıllar geçmesi ile edinilen bir beceri olmadığı gibi sadece yaş ile de kazanılmaz.

-Diş hekiminin sürekli olarak yeni çıkan yayınları ve teknolojik gelişmeleri takip etmesi de tedavinin güncelliği ve modern olması açısından çok önemlidir. Örneğin çok harap olmuş bir dişin çekimi yerine kurtarılabilecek durumdaysa kanal tedavisi ve post işlemiyle, linkte bilgi mevcuttur, (https://www.dishekimimelikecingoz.com/post/post-uygulamasi-nedi-r) kurtarılması çok önemlidir.

-Diş hekiminin hastaya olan yaklaşımı ve empatisi de bu noktada çok önemlidir. Zaten diş ağrısı, şikayeti, problemi ile gelen hastaya anlayışlı bir tavırla ve açıklayıcı olarak yaklaşılmalıdır.

-Son olarak hastalar için fiyat bilgisi de önem taşımaktadır. Bu noktada hem tecrübeli, hem hijyenik, hem teknolojileri takip eden, hem de estetiğe ve hasta yaklaşımına önem veren diş kliniklerinin tercih edilmesi önerilir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page