top of page
Yazarın fotoğrafıMelike Cingöz

İMPLANT NEDİR?

İMPLANT NEDİR?

İmplant tedavisi, kaybedilen dişlerin yerine kemiğe vücutla biyouyumlu titanyum materyalinden yapılmış vida şeklinde bir yapının uygulanması ve bu yapıdan destek alarak üzerine diş şeklinde porselen kaplamalar yapılmasıyla tamamlanır. İmplant tedavisi, kemikten destek aldığı için uzun süreli kullanımda kaybedilen dişin olduğu bölgede kemik kaybını da engellemesi sayesinde güvenli ve sağlıklı bir tedavidir.

İMPLANT YAPTIRIRKEN CANIM YANACAK MI, SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

İmplant tedavisinin ilk aşaması genel tabiriyle implant vidasının kemiğe yerleştirilmesi (ameliyat) ile başlar. Bu aşamada lokal anestezi yapıldığı için (iğne işe uyuşturma) ağrı ve acı hissedilmez. İkinci ve üçüncü aşamalarda ise implant üstü alt yapı ve porselen provaları yapılır. Bu aşamalar arasında ağıza ve yapılan işleme göre değişen sürelerde genel olarak 3-4 aylık bir süreç olur.

İMPLANT MI, KAPLAMA MI?

İmplant ve kaplama tercihi diş hekiminin ağzı detaylı muayenesinden ve radyografi (film) değerlendirmesinden sonra karar vermesiyle gerçekleşir. İmplant tedavisi, kaplama tedavisi bazı durumlarda yandaki dişlerin aşınmasını gerektirdiği için daha makul bir seçenek olabilir. Bazı durumlarda ise yandaki dişlerin zaten dolgulu, kanallı veya tedavi gerektirdiği durumlarda kaplama tedavisi daha makul bir seçenek olarak karşımıza çıkar.

İMPLANTLARIN BAKIMI NASIL OLMALI?

İmplant dişler, aynı gerçek dişler gibi düzenli fırçalanmalıdır ve implantlara özel diş ipleriyle diş etinin altında kalan kısımları temizlenmelidir.

İmplant tedavisi, doğru endikasyon (tanı) ve tedavi şekliyle uygulandığında sağlıklı ve uzun ömürlü bir tedavidir.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page