top of page
Yazarın fotoğrafıMelike Cingöz

POST UYGULAMASI NEDİR?

Post uygulaması, herhangi bir sebeple dişin diş eti üzerinde kalan kısmının kaybının diş çekimi olmaksızın tedavi edilmesidir.

Sadece kök kalmış dişler, ağız içi ve radyolojik detaylı muayeneden sonra kanal tedavisi yapılıp üzerine post uygulanmasıyla çekimden kurtarılabilir. Post sistemi, kanal tedavisinde diş kökünde oluşturulan boşluğun bir kısmının metal bir 'çivi' şeklinde sistemle, veya fiber post dediğimiz biyouyumlu materyallerle doldurulup dişin boyunun uzatılmasıdır. Bu metal çivilere ya da fiber sistemlere post denir. Post, dişin kökünden destek almayı amaçlar ve böylece dayanıklı ve uzun dişler oluşturulur. Post tedavisi yapılabilmesi için öncelikle kanal tedavisi yapılmalıdır.


POST ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Post sisteminin birçok çeşidi olmasına rağmen günümüzde en sık metal ve fiber post kullanılmaktadır. Metal ve fiber post tercihinde dişin durumu ve hekimin koyacağı endikasyon önemlidir. Metal postlar daha az estetik fakat daha dayanıklıdır. Fiber postlar hem estetik, hem vücutla uyumlu olduğu için koku yapmayan ve aynı zamanda dayanıklı sistemlerdir. Bu nedenle günümüzde en sık kullanılan post çeşidi fiber posttur.

Kommentare


Yazı: Blog2_Post
bottom of page